הכנת קומפוסט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

הכנת קומפוסטמקובל בענף החקלאות לדשן את הקרקע באמצעות קומפוסט. הדישון "עושה טוב" לאדמה ומעשיר אותה במיקרואורגניזם חיוביים. הוא מלא בחומרי מזון, מינרלים ובחיידקים מועילים הנספגים בשורשי הצמחים ומזינים אותם.

ייצור קומפוסט אורגני הינו תהליך פירוק ביולוגי של שרידי מזון, צמחים, צואת בעלי חיים אוכלי עשב, נייר עיתון ועוד, ההופכים מפסולת למזון נגיש לצמחים. חומרים אלה, ש'נלקחו' מהאדמה חוזרים אליה בדמות דשן ותורמים רבות להתפתחות הצומח. הנחת העבודה העומדת בבסיס הרעיון היא להחזיר לאדמה את המשאבים שלה ועל ידי כך להשתלב במחזוריות התקינה של הטבע.

אפשר לקנות קומפוסט אורגני בחנויות המוכרות צרכי גינון, אולם ניתן גם לייצרו באופן עצמאי על ידי שימוש בשאריות הפסולת הביתית. התהליך אינו קשה והתוצאה המתקבלת היא דשן טבעי ובריא לצמחיה.

קומפוסט ביתי

קיימות מספר דרכים להכנתו:

השיטה הראשונה והשימושית ביותר היא באמצעות מיכל פלסטיק ממוחזר: השלב הראשון בהכנה הוא איסוף הפסולת האורגנית הביתית והכנסתה למיכל העשוי פלסטיק ממוחזר. בתוך המכל יש צלעות המשמשות להולכת אוויר מחלקו התחתון לחלק העליון ובתחתיתו מצוי פתח המשמש לריקון התוצר המוגמר.

החומרים מהם מורכב הקומפוסט יכולים להיות שאריות מזון מסוגים שונים כמו קליפות של ביצים, פירות וירקות, שרידים של קפה ותה. כמו כן, ניתן להשתמש בפיסות קטנות של נייר עיתונים, שאריות בד, וצואת בעלי חיים אוכלי עשב. לא מומלץ להשתמש בבשר מן החי או בשומן. ניתן להוסיף, במינון ראוי, גם נשורת של עצים, פרחים וצמחים אחרים וגזם מסוגים שונים, לרבות דשא.

חשוב שלא להשתמש בפסולת המזיקה לאדמה כגון: מוצרי פלסטיק, סוללות, חיתולים, זכוכיות וכימיקלים שונים. את חומרי הגלם יש לחתוך או לגזור לחתיכות קטנות ורק אז להשליכם למיכל. באופן זה תהליך ההבשלה של הדשן האורגני יהיה מהיר ויעיל יותר.

כאשר ממלאים את המכל בחומרי הגלם יש להעניק תשומת לב לתנאי האוורור באופן כזה שיווצר יחס שווה בין הלחות והיובש בערמת הדשן האורגני. גם אופן הנחת הפסולת בתוך המכל עשוי לסייע בכך. בתחתית המכל עדיף להניח את  החומרים המוצקים והקשים ומעליהם להניח חומרים רטובים ואז שוב חומר יבש וכך הלאה. רצוי שכל שכבה תהיה בגובה טפח אחד (כ-10 ס"מ).

בכדי לזרז את תהליך הייצור יש לאוורר את הערמה בכל מספר ימים. ניתן לעשות זאת על ידי ערבוב בעזרת מוט או מקל ארוך. לאחר כחצי שנה אמור להתקבל קומפוסט משובח.

השיטה השנייה פשוטה יותר אמנם, אך אינה מתאימה לכולם והיא באמצעות מילוי בור בפסולת אורגנית. כך שיש לחפור בור גדול, עמוק ורחב ולמלא אותו בפסולת אורגנית. את הערימה מערבבים עם האדמה שהוצאה מהבור עד שהבור מלא לגמרי. אז מכסים אותו ומשקים. חסרונה הגדול של השיטה, להוציא את העובדה שנדרש שטח גדול ליישומה, הוא שהתוצרת מוכנה רק לאחר כשניים עשר חודשים.

שיטה שלישית היא הנחת הערימה של הפסולת אורגנית על פני האדמה. חומרי הגלם שנאספו יוערמו במרוכז על פני הקרקע ויכוסו בחומר יבש כלשהו. בכל מספר ימים יש להפוך את הערימה ולהשקות אותה. לאחר כחודש וחצי עד חודשיים יתקבל קומפוסט.

היתרונות בהכנת קומפוסט ביתי

כל הרעיון העומד מאחורי הגינון האקולוגי מתבסס על שימוש בחומרים טבעיים וחיסכון במשאבים. המחזוריות בטבע נחוצה להתנהלות הרמונית של כלל הבריאה. השימוש בקומפוסט עוזר למחזוריות זו בכך שבאמצעותו מושבים לאדמה החומרים שבדרך טבע היו אמורים לחזור אליה כדי להזינה ואת הצומח עליה.

בנוסף, זוהי דרך יעילה לצמצם את כמות הפסולת בבית ולעשות בה שימוש איכותי ואקולוגי התורם לאיכות הסביבה.

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן