טיפים לחסכון בחשמל ובאנרגיה בביתחיסכון בחשמל כרוך בשימור או שיפור יעילות השימוש בחשמל, כמו גם בחיסכון באמצעות ביצוע פעילויות הכרוכות בהפחתת השימוש בחשמל בבית, כגון כיבוי האורות בחדרים ריקים, או ויתור על הפעלת מיזוג אוויר בימים מסוימים.

שיפור יעילות השימוש בחשמל פירושו בחירת טכנולוגיות המנצלות פחות אנרגיה להפעלה ביתית. למעשה, מלבד הפחתת השימוש בחשמל, ניתן אף לוודא שהחשמל מגיע ממקורות מתחדשים.

מיזוג אוויר ביתי הוא הצריכה המשמעותית ביותר של חשמל בישראל, במיוחד בתקופת הקיץ. הבאים בתור הם שימוש נרחב בחשמל לתאורה ביתית, חימום מים, טלוויזיות וממירים. הצבת הדגש על מאמצים להפחתת החשמל במכשירים אלו, תוביל לחסכון משמעותי בצריכת החשמל הכללית.

בנייה ירוקה

זוהי בניה המתחשבת באיכות הסביבה, ומשלבת מודעות לחיסכון באנרגיה, כמו גם התחשבות בשיקולי האקלים. בנייה חכמה מאפשרת מעטפת נכונה החותמת את החללים הפנימיים של הבית ומגנה עליו מפני השפעות שליליות של מזג האוויר, תוך ניצול מבוקר של תנאים סביבתיים לשיפור האקלים בתוך הבית.

חסכון האנרגיה בבניה ירוקה מתאפשר תוך הקפדה על ההיבטים הבאים:

קירור וחימום

בחורף הישראלי, שממילא אינו קר במיוחד רוב הזמן, ניתן להפחית ככל הניתן את השימוש במיזוג אוויר או בתנורי חימום, וללבוש בגדים חמים יותר בתוך הבית. ניתן לסגור חלונות זכוכית ולהשתמש באור השמש הטבעי החודר דרכם מעל מנת להתחמם.

בקיץ הישראלי הקשה למדי, ניתן להימנע ככל הניתן מהפעלת מזגן או מאווררים, ולהגיף תריסים במהלך היום כדי למנוע חדירת קרני שמש, ולפתוח אותם בלילה כדי לנצל את הטמפרטורות הקרירות. בעת רכישת מזגן חדש, מומלץ לבחור דגם המכיל מנגנון יעיל לוויסות אנרגיה, החוסך בחשמל.

חימום מים

השיטה הטובה ביותר להשתמש בפחות חשמל בעת חימום מים, היא להתקין דוד שמש. בנוסף, ניתן להשתמש בפחות מים חמים, להפחית את עוצמת התרמוסטט על דוד המים החשמלי, לבודד את דוד המים והצינורות, ולרכוש מחמם מים יעיל יותר.

ניתן להתקין זרימה נמוכה בברזים ובראשי מקלחת על מנת להפחית את השימוש במים. במהלך המקלחת, מומלץ לסגור את בברז המים בזמן הסיבון. בעת רכישת מכונת כביסה או מדיח כלים, מומלץ לחפש דגם המשתמש בפחות מים.

תאורה

מומלץ להתקין נורות פלורסנט קומפקטיות חסכוניות באנרגיה במקום נורות ליבון, המפחיתות את השימוש באנרגיית תאורה בשיעור של עד 75%. נורות אלו מייצרות אף פחות חום בהשוואה לנורות רגילות, ולכן מפחיתות את עלויות הקירור בקיץ.

בבתים חכמים ניתן להתקין טיימרים וחיישני תנועת אור, המסייעים להפחתה בעלויות התאורה, ונכבים כשאדם עוזב את החדר לזמן מה.

מוצרי חשמל, טלוויזיות ומחשבים

מומלץ לרכוש מכשירי חשמל, ובמיוחד מקררים, המנצלים אנרגיה בצורה יעילה. יש לנתק את הטלוויזיות ומכשירי חשמל אחרים מהחשמל, כאשר אינם בשימוש. ניתן אף להפחית את הבהירות על מסכי הטלוויזיות והמחשבים לשם הפחתת ניצול האנרגיה.

שימוש בתנור אפיה – בשל התקדמות הטכנולוגיה, ניתן כיום לבחור תנור אפייה המורכב ממספר תוכניות הפעלה, חלקם כוללים מנועי טורבו, מולטי סיסטם או טורבו אקטיבי. בעת בחירת תנור האפייה, מומלץ לבחון את אופן פעולת מערכת החימום בתנור ואפשרויות התמרון שלו. התנור המומלץ ביותר הוא תנור המאפשר את קיצור זמן הבישול, ובכך חוסר בחשמל ואנרגיה.

ראו גם:
חשמל ירוק

דילוג לתוכן