מונה תעו"ז

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

מונה תעו"זהעובדות מראות שסכום חשבון החשמל שמשלם הישראלי הממוצע עלה במידה ניכרת בשנים האחרונות. לא קשה למצוא לכך סיבות: הגז הטבעי בישראל אוזל, והתבססות על מקורות אחרים, דוגמת הגז המצרי הידוע, אינה פשוטה אף פעם.

העובדה שבישראל הביקוש לחשמל גבוה, באופן מסורתי, מכמויות שניתן לספק בפועל, הופכות את התמונה למורכבת עוד יותר.

לא כולם מודעים לכך, אבל חשבון החשמל שהם מקבלים נקבע, במידה לא מבוטלת, על פי שעות היום בהן מופעלים המכשירים החשמליים. מכנים זאת תעו"ז, כלומר, תעריף בהתאם לעומס המערכת וזמן הצריכה. וכאן בדיוק עולה האפשרות לעבור לתעריף מיוחד, המצריך התקנת מונה. האם זה מומלץ?

המאפיינים העיקריים של התעו"ז

בנקודה הזו, נדרש להיכנס מעט לעובי הקורה, ולעמוד על המאפיינים העיקריים של התעו"ז. המדובר, אם כן, בתעריף המשתנה בהתאם למועד הפעלת החשמל – וזה יכול להיות התקופה בשנה, היום בשבוע או השעה הספציפית ביום – ואשר נועד לשקף את עלות ייצור החשמל והאספקה שלו במועד הזה. הנחת המוצא כאן היא שהעומס יקבע את שיטת ייצור החשמל, ועקב כך גם את התעריף.

בפועל, המדובר הוא על שתי דרכים עיקריות להפקת החשמל. הדרך הראשונה, הזולה יותר, עושה זאת באמצעות יחידות ייצור מונעות פחם, מה שיתבצע, כמובן, במועדים בהם הביקוש לחשמל נמוך, באופן יחסי. כאשר הביקוש גבוה, מצד שני, נדרש להפעיל יחידות ייצור יקרות יותר, הנחשבות ליעילות פי כמה: למשל, טורבינות המונעות באמצעות סולר.

תעריפי התעו"ז, יש להדגיש, מחייבים כיום כמעט כל לקוח המחובר לרשת החשמל בישראל: כלל הלקוחות במתח עליון או גבוה, לקוחות במתח נמוך בחיבור של 200X3  אמפר ומעלה או לקוחות במתח נמוך שצריכתם בשנה האחרונה הייתה גבוהה מ-60,000 קוט"ש.

כך המונה המיוחד נכנס לתמונה

עבור לקוחות שאינם נכללים בתעו"ז, מסיבה זו או אחרת, או כאלה המעוניינים לשנות את בסיס חישוב התשלום שלהם, עומדת האפשרות לעבור לתעריף תעו"ז ברירתי.

המשמעות של כך היא שחישוב התעריף שלהם ייעשה על פי מונה ייעודי, המותקן בדירה שלהם על ידי חברת החשמל, וזאת במקום המונה הרגיל שצריך להיות מותקן בדירה שלו. כתוצאה, אופן השימוש של הלקוח במכשירי החשמל בבית שלו הוא שיגדיר, מעל הכול, את המחיר הממוצע שהוא משלם.

מבחינה מספרית, ברור שטווח המחירים האפשריים לתשלום משתנה בכל אחד מהמקרים. התעריף האחיד עשוי להשתנות בהתאם להודעותיו של חברת החשמל, אך כיום הוא עומד על כ-53 אגורות לקוט"ש במגזר הביתי, וכ-60 אגורות לקוט"ש במגזר העסקי.

המחיר הממוצע של התשלום בתעריף הברירתי תלוי, כאמור, במשתמש עצמו, והוא נע בטווח רחב במיוחד: המחיר המינימלי הוא 20 אגורות לקוט"ש, בעוד זה המקסימלי יעמוד על 100 אגורות לקוט"ש. כבר מכאן, עולה שאלה משמעותית אחת, והיא באילו מצבים המעבר הזה למונה התעריף הברירתי אכן משתלם יותר מבחינה כלכלית.

מתי מומלץ לעבור למונה תעו"ז?

בסופו של דבר, קשה להעניק תשובה חד משמעית לשאלה שהובאה כאן, שעה שהשימוש הספציפי של משפחה נתונה בחשמל יגדיר את גובה התעריף שנקבע לה, ועקב כך את סוגיית הכדאיות של המעבר למונה תעו"ז.

עם זאת, ניתן בהחלט לטעון שהתקנת המונה עשויה להיות רעיון מוצלח עבור משפחות שנוהגות להשתמש בחשמל בעיקר בשעות השפל, בהן, כמובן, המחיר נמוך בעשרות מונים. כמו כן, הרעיון משתלם עבור לקוחות שרוצים לשנות את אורח החיים שלהם, כך שצריכה החשמל תהיה מראש בשעות החסכוניות יותר.

על כל פנים, באתר חברת החשמל ניתן למצוא סימולטור, הבוחן את כדאיות המעבר לתעו"ז ברירתי בהתאם למאפיינים שמגדיר המשתמש.

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן