מיחזור דיו

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

מיחזור דיו

לצד ענפי מיחזור משגשגים ופופולאריים כמו מיחזור נייר וקרטונים, מיחזור סוללות, מיחזור של בקבוקים ומכלי פלסטיק ומיחזור של מים, קם לו בשקט בשקט ענף חדש שאמנם נמצא בישראל עדיין בחיתוליו, אך במדינות אחרות באירופה ובארצות הברית כבר נחשב לשם דבר בענף המיחזור באופן כללי. כפי שכבר הסגירה אותנו הכותרת מדובר על מיחזור של דיו.

איך אפשר למחזר דיו?

באופן עקרוני צריך להעמיד דברים על דיוקם. תהליך המיחזור של הדיו לא נופל באופן מדויק תחת ההגדרה של "מיחזור". למעשה מדובר על תהליך של "שימוש מחדש" וההבדל בין שתי ההגדרות דק אך עקרוני.

כך למשל במידה וצמיג של רכב שעשה את שלו בתחום התחבורה הוצב אחר כבוד בגינה הציבורית, מולא באדמה והפך למעין אדנית דקורטיבית, הרי שמדובר על שימוש מחדש, או reuse באנגלית.

עם זאת, במידה ואותו צמיג הובל למפעל של מיחזור גומי ושם הופרדו רכיבי הגומי מרכיבי המתכת, נגרסו לשבבים ומאותם השבבים ייצרו למשל קרקע בטיחותית לגן משחקים ציבורי של ילדים, מדובר בתהליך של מיחזור.

מאחר ואת הדיו במחסניות הדיו מסיימים לפני שמשליכים את מחסניות הדיו, הרי שלא באמת מבוצע תהליך של מיחזור הדיו, אלא תהליך של שימוש מחדש במחסניות הדיו שעוברות מילוי כפי שנסביר במאמר זה. זהו ההבדל בין recycle (מיחזור) לבין reuse (שימוש מחדש) על קצה המזלג.

מה ההיגיון במיחזור דיו?

הטיעון המרכזי שנישא בפי המצדדים במיחזור של מחסניות הדיו הוא הטיעון הסביבתי. פלסטיק הוא חומר שלא מתכלה במהירות. תחת זאת הוא פשוט שוכב באדמה במטמונות האשפה העצומות ותורם לזיהום הסביבתי.

האמונה כי מצבורי האשפה העצומים מתכלים ונעלמים הוכחה כלא נכונה. למעשה הם רק הולכים וגדלים עם הזמן וככל הנראה בקרוב כבר לא יישאר עוד מקום לטמון את כמויות הפלסטיק העצומות שמושלכות מדי שנה לאשפה. חלק לא מבוטל מכמויות הפלסטיק האלו מורכבות בין היתר ממכלי הדיו הריקים של המדפסות המודרניות.

הטיעון הכלכלי

מכלי הדיו והטונרים של מדפסות הלייזר מורכבים ממיכל אחסון, מחומר גלם להדפסה וגם ממערכת אלקטרונית רגישה וחכמה שבאמצעותה המדפסת יכולה לשלוט על ולנטר את כמות הדיו שתצא מהמכל בכל הדפסה.

כל בעל מדפסת בישראל יודע שעלות המכלים לא רחוקה מעלות המדפסת עצמה. בין היתר הסיבה לכך נעוצה בעובדה שלרוב מדובר על מכלים חדשים ולא על מכלים ממוחזרים. במידה וכל מכלי הדיו וכל הטונרים של מדפסות הלייזר היו ממוחזרים, את העלות הנמוכה היו מרגישים כולם בכיס. בסופו של דבר היתרון הכלכלי עומד גם לצדם של הצרכנים אבל לא פחות מכך לצדם של היצרנים.

אז איך זה עובד בפועל?

כיום מיחזור של דיו או שימוש מחדש במכלי הדיו עובד בשלוש דרכים עיקריות להלן:

דרך 1 למיחזור דיו

הדרך הראשונה והפחות פופולארית היא רכישה של ערכות דיו שניתנות למילוי באופן עצמי. התהליך הנ"ל מאוד לא נפוץ כיוון שדיו הוא חומר מאוד מלכלך ותהליך המילוי לא פשוט. החלטנו ליידע אתכם בנוגע לאפשרות הזו כי בכל זאת ישנם שמעדיפים אותה.

דרך 2 למיחזור דיו

הדרך השנייה והפחות נפוצה אף היא מזכירה מאוד את הדרך הראשונה רק שבמקרה הזה הזרקת הדיו מחדש למכלים הריקים מתבצעת בבית עסק ייעודי. באופן כזה הלקוח לא צריך להתעסק עם החומרים ועם המוצרים הנלווים כיוון שבית העסק טורח לעשות זאת במקומו.

דרך 3 למיחזור דיו

הדרך השלישית שמתחילה לתפוס תאוצה בישראל מתבצעת בבתי עסק ייעודיים שמקבלים ראשי דיו וטונרים ריקים מלקוחות עסקיים ופרטיים ובתמורה למכלים הריקים משלמת להם סכום מסוים או מוכרת להם מכלים מלאים במחיר מוזל.

בסופו של דבר רכישה של ראש דיו או מחסנית דיו ממוחזרים היא עסקה משתלמת כי למרות שאין כל הבדל באיכות ההדפסה, הרי שישנו הבדל משמעותי בתג המחיר והבדל משמעותי לא פחות משמעותי במידת הנזק הסביבתי.

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן