מיחזור עץ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

מיחזור עץעצים, כידוע, מהווים מקור עיקרי של חמצן, ולכן החשיבות שלהם, בעולם שלנו, מכרעת. הבעיה היא שהמצב שלהם רחוק מלהיות אידיאלי. השימוש המאסיבי בעצים – בעיקר בתעשיית הנייר ורהיטים, אבל ממש לא רק – מביא להידלדלות של לא מעט יערות גשם ומשאבי עץ חשובים. כתוצאה מכך, ברור מדוע נדרש מאיתנו להצטרף לתוך המערכה האקולוגית, ולתרום ככל האפשר למען שימורם של היערות.

יחד עם המודעות הסביבתית הגוברת של השנים האחרונות, גדלו במימדי ענק היקפי המיחזור, כאשר ישראל מהווה שחקנית מרכזית, מהבחינה הזו. מה התמונה לגבי מיחזור עצים? וכיצד הדבר מתבצע הלכה למעשה? לפניכם סקירה מקיפה המתייחסת לסוגיות אלה, כמו גם לרבות נוספות.

מהו מיחזור עץ?

מיחזור עץ, ברמה הכללית, הוא הליך שאינו מורכב יתר על המידה. יש להבין כי אחד היתרונות הבסיסיים שלו הוא שכל אחד מחלקי העץ, בין אם הקטנים ובין אם הגדולים יותר, יכולים להיכנס לתוך משוואת המיחזור. הדבר מגדיל, כמובן, את מספר אופני המיחזור, ואת השימוש שניתן לעשות בחלקי העץ, בסופו של התהליך.

מבחינה אקולוגית, כולל מיחזור עץ מספר לא מבוטל של מעלות. עצם השימוש החוזר בעצים מקטין את הצורך לדאוג לעצים חדשים בתור חומר גלם, כלומר, את הכריתה שלהם – הדבר שומר, כמובן, על מצבו של כדור הארץ שלנו.

בנוסף על כך, המיחזור מונע גם את שריפת העצים, שנעשית אף היא, למרבה הצער, בכמויות מסחריות. שריפה זו פולטת לאוויר העולם פחמן דו חמצני, המזהם את האוויר, וכן גזים שונים שעלולים "לתרום" להגדלתו של החור באוזון.

כל אותן תיאוריות לגבי הגדלת החור באוזון, התחממות כדור הארץ ושינויי האקלים הקיצוניים נכנסים כאן לתמונה: לעץ תפקיד קטן מאד אמנם בכך, אך עדיין תפקיד שיש לתת עליו את הדעת.

כל השימושים של העץ הממוחזר

כשמדברים על מיחזור, בלי קשר לסוגו, נדרש לשאול לגבי סוף התהליך, ולגבי הייעוד הסופי של העץ. החדשות הטובות, מהבחינה הזו, הן שמגוון האפשרויות שמאפשר העץ הוא פשוט אינסופי, כיאה לרשימת השימושים הארוכה בו.

את העץ הממוחזר ניתן לרתום, כחומר גלם של ממש, לתעשיית הרהיטים, בה העץ מהווה, כמובן, השחקן המרכזי ביותר. במקרה הזה, יהיו אלה חתיכות גדולות יחסית של עץ, אשר נגרים מקצועיים מתאימים לצרכים הספציפיים.

יחד עם זאת, יש להדגיש כי גם לחתיכות העץ הקטנות, או אפילו לשבבי העץ השונים, ניתן למצוא תפקיד של ממש. באמצעות השבבים הזעירים ניתן, בין השאר, ליצור חיפוי עבור קרקעות, ריפוד לשטחי המחייה של אי אילו בעלי חיים וכיוצא בזה.

אז איך ממחזרים?

מיחזור עץ נחשב, כאמור, לנפוץ פחות מאשר מיחזור הנייר, גם אם ברור ששניהם נועדו לאותה מטרה בדיוק. בעוד שמיחזור הנייר נעשה באמצעות האזרח הממוצע, ומיכלי המיחזור אשר פזורים בכל עיר ורשות מקומית בישראל, את מיחזור העץ מבצעים, בדרך כלל, גורמים בענף התעשייה, תאגידי מיחזור או גורמים הנוגעים לתעשיית העץ.

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן