מיחזור תרופות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

מיחזור תרופותאחד הנושאים המרתקים ביותר בתחום המיחזור המודרני נוגע למיחזור של תרופות. מתברר שמדי שנה במדינת ישראל לבדה מושלכות לאשפה תרופות בסך כולל של מאה וחמישים מיליון דולר ולפי ההערכות העדכניות ביותר נראה כי מדובר אף בסכומים גבוהים מכך בהרבה.

מהן ההשלכות של השלכת התרופות לפח האשפה?

ישנם שני אספקטים מרכזיים שהופכים את השלכת התרופות לפח לטעות מרה. האספקט הראשון הוא האספקט הסביבתי והאספקט השני הוא האספקט הקהילתי.

האספקט הסביבתי בא לידי ביטוי בכך שהתרופות השונות לרבות תרופות שפג תוקפן, מכילות עדיין מרכיבים פעילים מסוימים שלא מתפרקים במהרה. אי לכך אותן תרופות שוכבות באדמה ומצליחות למצוא את דרכן למי התהום (ישנם אנשים שמשליכים את התרופות הישנות לאסלה). בסופו של דבר האוכלוסייה הישראלית צורכת אותן במי השתייה ובמוצרי המזון השונים.

אפילו מכוני טיהור המים שפועלים בישראל לא מצליחים להעלים את כל המרכיבים הפעילים של התרופות מהמים ולכן בכל פעם שאדם משליך תרופות לפח האשפה או לאסלה, הוא תורם לנזק שנגרם לבריאות של מאות אלפי ואף של מיליוני אזרחים בישראל.

מהו האספקט הקהילתי של השלכת תרופות לפח האשפה?

במדינת ישראל חיים מאות אלפי בני אדם שלא מסוגלים לממן לעצמם טיפולים תרופתיים שונים. בכלל זה ישנם חולי סרטן וחולים במחלות כרוניות אחרות שהתרופות להן הם זקוקים לא כלולות בסל התרופות וכן אנשים שמצבם הכלכלי לא מאפשר להם לרכוש אפילו תרופות שעלותן נמוכה יחסית.

ארגון התנדבותי מיוחד שפועל במאתיים וחמישים מרכזים בכל רחבי הארץ אוסף מדי שבוע סוגים רבים של תרופות ומשנע אותן לכל אותם אנשים נזקקים שבמקרים רבים זקוקים לתרופות על מנת להמשיך ולחיות.

פרויקט ניתוב תרופות של ארגון "חברים לרפואה"

בשנת 2003 הוקם ארגון חברים לרפואה מתוך מטרה לסייע לנכים ולחולים במצוקה. אחד הפרויקטים המרכזיים שמנהל הארגון הוא פרויקט שזכה לשם "ניתוב תרופות". במסגרת הפרויקט הזה מועברות תרופות רבות שחלקן מאוד יקרות לחולים שמתקשים לרכוש אותן באופן עצמאי.

התהליך מתבצע במספר שלבים. השלב הראשון כולל פנייה של אנשים שברשותם תרופות שאין להם בהן צורך יותר. לאחר הפנייה הראשונית חברי הארגון שפועלים בהתנדבות מגיעים לכל אותם אנשים ואוספים מהם את התרופות שברשותם.

לאחר מכן מועברות התרופות למוקד הניתוב בו הן עוברות תהליך מיון קפדני על ידי צוות מקצועי של רוקחים ואנשי מקצוע מתחום הרפואה. התרופות מקוטלגות במערכת ממוחשבת ומאוחסנות בתנאים המתאימים לפי סוג התרופה.

במקביל מגיעות למוקד ניתוב התרופות מאות אלפי פניות של חולים מדי חודש ולאחר שמבוצע תהליך של אימות המרשם, משונעות התרופות הרלוונטיות לחולים הזקוקים להן. התרופות משונעות לחולים באמצעות דואר רשום או באמצעות שליחים מתנדבים.

בנוסף לכך, מפעיל הארגון בית מרקחת שמקבל תרופות ישירות מחברות התרופות. בית המרקחת מקבל תרופות שתוקפן עתיד לפוג תוך שלושה חודשים ודואג להעבירן ללא כל תמורה לחולים הזקוקים להן.

אילו סוגים של תרופות ובאילו מצבים אנשים נפטרים מהתרופות שברשותם?

באופן עקרוני כיום ניתן לתרום את כל סוגי התרופות והמכשירים הרפואיים. המצבים בהם אין צורך עוד בתרופות שתוקפן עוד לא פג יכולים להיות למשל מקרים בהם חולה שעשה שימוש בתרופות הלך לעולמו אך גם במקרים בהם חולה שעשה שימוש בתרופה מסוימת החלים מהמחלה ואינו נזקק עוד לטיפול התרופתי.

מה עושים עם תרופות שפג תוקפן?

את התרופות שפג תוקפן ניתן להעביר היום למטמונות אשפה ייעודיות שבהן התרופות לא יבואו במגע עם האדמה, עם האוויר ועם המים. כל שיש לעשות הוא להעביר את התרופות ולהניח אותן במכלים ייעודיים שממוקמים בסניפים של קופות החולים השונות שפועלות בישראל.

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן