המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו כבר היום!

המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבהבישראל פועל לצד המשטרה שכולנו מכירים גם גוף נוסף, בעל משמעות רבה בהקשר של הגנה על הסביבה. גוף זה, שמכונה "המשטרה הירוקה" הינו בעל חשיבות רבה בענייני אכיפת החוק והתקנות, פיקוח והרתעה ומתן דוחות. על מנת לתפקד ביעילות במציאות סבוכה ועם כוח אדם מוגבל, מקפידה המשטרה הירוקה לקיים שיתופי פעולה הדוקים עם גורמים ורשויות שונות, בכל רחבי הארץ.

בסקירה הנוכחית נלמד להכיר, בין היתר: את המבנה הפורמלי של המשטרה הירוקה, אילו תחומי פעילות נמצאים באחריותה, אילו סוגי עונשים וקנסות עומדים לרשותה, אילו שיתופי פעולה מקיימת המשטרה הירוקה ברחבי הארץ ועוד.

המשטרה הירוקה – מבנה וסמכויות

המשטרה הירוקה הינה גוף ארצי, שנועד לכסות היבטים שונים של פיקוח ואכיפה בנושאי איכות הסביבה, בכל רחבי הארץ. המשטרה פעולת בכפוף למשרד להגנת הסביבה והיא מחולקת למספר מחוזות מרכזיים. בכל מחוז פועלים מספר מפקחים כתלות בגודל המחוז וצרכי העבודה השוטפת. מלבד המפקחים פועלים במשטרה גם רכזים ואנשי מנהלה שונים.

סמכויותיה של המשטרה הירוקה נגזרים מחוקי המדינה, כאשר בראש ניצב חוק הגנת הסביבה, סמכויות, פיקוח ואכיפה התשע"א 2011. חוק זה עוסק בין היתר בסמכויות של אנשי המשטרה הירוקה ובפרט של המפקחים. מלבד חוק זה, נשענת עבודת המשטרה על מגוון רחב של חוקים כגון החוק למניעת מפגעים, חוק חומרים מסוכנים, תקנות רישוי עסקים, חוק הפיקדון ועוד.

תחומי הפעילות המרכזיים של המשטרה הירוקה

כפי שאמרנו, המשטרה הירוקה הינה גוף כלל ארצי, אולם את הפעילות שמתבצעת נהוג לבצע על פי יעדים מחוזיים ואזוריים. ככלל, המשטרה לוקחת חלק משפיע על קבלת ההחלטות והמדיניות של המשרד להגנת הסביבה, מתוקף הבקיאות של המציאות וצרכי השטח. מעבר לכך, מבצעים המפקחים פעולות כגון:

  • ביצוע ביקורת באתרים שונים, מפעלים, איתור מפגעים והפרות החוק בנושאי סביבה.
  • אכיפה של החלטות מנהליות ושל חוקים הנוגעים לסביבה ולאיכות הסביבה.
  • פיקוח על ביצוע פעולות שונות כפי שנקבע בדין ובחוק.
  • ניהול חקירות ואיסוף ראיות עד לכדי הבשלה לכתב אישום.
  • טיפול במפגעי אסבסט וביצוע עבודות באסבסט על פי חוק.
  • הטלת קנסות, לרוב מסוג ברירות קנס, בסכומים שונים (שבין מאות ₪ לבין אלפי ש"ח).
  • שיתופי פעולה עם גורמים נוספים, בנקודה זו נרחיב בהמשך.

סנקציות עיקריות

למשטרה הירוקה סמכויות רחבות, אולם הן אינן זהות לאלו של המשטרה הרגילה. מכיוון שכך, הפעילות השוטפת איננה כוללת ביצוע של מעצרים באופן יום יומי כי אם מציאת ראיות לביצוע עבירות, מתן אזהרות ובמיוחד הטלת קנסות על עבירות שונות. כל זאת במקביל למבצעי אכיפה גדולים שנעשים מפעם לפעם.

דוגמאות לקנסות שמוטלים ניתן למצוא במקרים הבאים:

  • קנסות בגין הובלת חומרים מסוכנים, במקביל להורדת משאיות מהכביש.
  • קנסות בגין עברות שנעשו בתפעול של משקי ובפעילות של רפתנים, לולנים, משתלות ועוד.
  • קנסות על עבירות במגרשי גרוטאות וברזל.
  • קנסות בגין הפרות של תנאי תברואה בתחנות דלק, זיהום של כלי רכב ממונעים, הפרות בנושאי ניקיון ועוד.

שיתופי פעולה ירוקים, לרווחת התושבים

על מנת לפעול בצורה יעילה, נוהגת המשטרה הירוקה לקיים שיתופי פעולה עם גורמים שונים ובהם שוטרים, אנשי רשות המיסים, רשויות מקומיות ועירוניות, רשות הטבע והגנים ועוד.

באמצעות שיתופי פעולה אלה ובזכות הפעילות השוטפת של המשטרה הירוקה ניתן לקיים אכיפה טובה יותר של החוק ולדאוג לסביבה נקיה יותר ומזוהמת פחות. בזכות צווים שונים, חקירות, תפיסת כלי רכב מזהמים, הוצאת צווי ניקוי והטלת קנסות, זוכה הציבור לסביבה נקיה יותר, בריאה יותר ואיכותית יותר. כאשר נתקלים במפגע כזה או אחר, ניתן ואפילו מומלץ לפנות למשטרה הירוקה או למשרד להגנת הסביבה.

קראו על מפגעים לאיכות הסביבה – עישון סיגריות

להצעת מחיר ופרטים נוספים
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

  הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

מרכז המחזור למתכות

החברה המובילה בישראל לפינוי, פירוק ומחזור ברזל ומתכות! קונים פסולת ברזל, פסולת אלומיניום, פסולת נחושת, גרוטאות ברזל ועוד במחיר הטוב ביותר- אצלנו פסולת הברזל שלכם שווה כסף!

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן